onsdag 1. september 2010

Spør Lissie: "Kan jeg gjøre noe for å forhindre smale lepper?"

Svaret på dette er både ja og nei. Det meste er genetisk. Men der er noe du kan gjøre

Det viktigste er å passe på at leppene aldri blir tørre, flisete og sprukne.
Blir de det blir leppene lite tøyelige, og når man smiler dras leppene innover istedet for utover.
Når dette skjer over tid, blir leppene til slutt sånn.


Mange har og den uvanen at de kniper leppene hardt sammen når de er stresset. Dette er og noe som påvirker leppefasongen over tid.

Er leppene allerede blitt smalere enn man har lyst til at de skal være?
Da finnes det såkalte "plumping"-produkter å få kjøpt. Det er leppestifter og lipglosser med "plumpingeffekt" - gir forbigående økt leppevolum. Noen av produktene påstås også å kunne øke leppevolumet ved bruk over tid - men det stiller jeg meg litt skeptisk til. Men jeg skal ikke utelukke at det kan stemme.

Produktene virker ved å penetrere vannmolykyler og/eller collagen inn i leppene.
Kroppen kvitter seg med dette. Så effekten varer som regel bare noen timer.
Men da kan man jo ta på mere :)

Det finnes mange produkter der ute med plumping effekt. Jeg har ikke prøvd på langt nær alle. Men den eneste jeg har prøvd som virkelig virker er denne:
L'Oreal Glam Shine Sorbet Dazzling Plumping Lip
 

Utenom plumpingprodukter kan leppene sminkes sånn at de ser større ut.

1. Bruk av gloss eller leppeprodukter med skimmer får leppene til å se større ut.

Legg gjerne bittelitt utenfor leppenes kontur på leppene, for ytterliggere effekt. (men ikke for mye utenfor! Det ser bare rart ut). Det er og supert å ha litt ekstra shimmer midt på overleppen under amorbuen (der leppene dine er tykkest) og på underleppen rett nedenfor. Ikke helt ut til kanten hverken oppover/nedover eller ut til kantene. Det skal bare være der lyset reflekteres. Som vist på bildet til venstre.
2. Ved å bruke highlighter eller hudfarget øyenskygge med skimmer i amorbuen så nær leppene som du får det til. Er leppene veldig smale kan du i tillegg ta en eyeliner som er litt lysere enn huden din og tegne rett i overkant av leppene langs hele oversiden av leppene.

3. Er leppene dine fuldigere på øverste leppe? Da kan du legge litt mørkere "skygge" med en leppeblyant ved å tegne nederst fra der leppene buer innover og oppover til omtrent midt inn på leppen. Tegn med en leppeblyant som er litt mørkere i fargen enn leppestiftfargen din. Dette får den nederste leppen til å se litt tykkere ut. Avslutt med gloss.

4. Liker du ikke å sminke deg for å få tykkere lepper? Da er restylane eneste løsningen. Det er smertefullt men det går raskt over. Regn med å være skikkelig hoven de første dagene.

Spør gjerne om det er noe dere lurer på! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar. :D
Thank you for your comment. :D

Snart konfirmasjonstid - Soon confirmation time

Hei! Da er vi inne i den tiden på året der tanter, onkler, besteforeldre og foreldre drar fra butikk til butikk på jakten etter den re...