onsdag 10. mars 2010

Vintage eller antikk? - Vintage or Antique?


De aller fleste har vel hørt ordet vintage i det siste. For noen år siden var det de færreste av oss som visste hva det betydde. Nå vet vi at det er noe som er gammelt. Men vet du hvor gammelt det må være for å bli kalt vintage?

For å kalles vintage må noe være minst 25 år gammelt. Men det kan være inntil 99 år gammelt! Når det er 100 år gammelt blir det nemlig antikk. Dvs. at ting blir solgt som antikk når de er mer enn 80 år gamle. Selv om det heter seg at det ikke er antikk før det er 100 år.

****

I am sure that nearly all of you have heard the word Vintage lately. A qouple of years ago the fewest of us had heard the word Vintage (at least not here in Norway. Now we know that it means something old. But do you know how old it has to be, to be called Vintage?

To be called Vintage it has to be at least 25 years old. But it may be up to 99 years old! When it is a 100 years old it gets Antique. But things are sold as Antique from they are about 80 years old though. Even that they are noe proper Atique before they are a 100 years old.

2 kommentarer:

  1. Bare elsker denne stilen. Nydelig klokke og nøkler.
    Har masse antikk hjemme av møbler og div….. Jan jobbet med gamle møbler før. Men nå maler vi det hvitt. For noen år siden skulle alt være lutet. He he.
    Ha en fin kveld.
    Klem Connie

    SvarSlett
  2. Ja, det er nok endel svindel ute å går her.
    Mye som selges som antikk, som ikke er antikk i det hele.
    Jeg bryr meg egentlig ikke om det er antikk, bare jeg liker det og prisen er i samsvar til varen.Vintage liker jeg godt, i smykker også.
    Du lager virkelig mye flott.
    Klem & god helg.

    SvarSlett

Takk for din kommentar. :D
Thank you for your comment. :D

Hvordan finne din armbåndstørrelse - How to find your bracelet size

 Hei! I dag tenkte jeg at det var på tide å skrive om hvordan man finner sin armbåndstørrelse. For jeg vet mange sliter med det. Problemet e...