mandag 29. september 2008

Bilder i akryl - Paintings in acrylic


Jeg har malt endel opp igjennom. Men abstrakt har jeg ikke malt så mye av. Faktisk har jeg bare malt 1 bilde tidligere. Denne uken malte jeg to til. Det er utrolig spennende å male abstrakt. I og med at jeg liker aller best å male figurativt så var det herlig befriende å kunne legge sjelen i abstrakte bilder.

Utenom disse to bildene så har jeg ikke malt på et år. Jeg hadde nesten glemt hvor kjekt det er å male. Jeg har tidligere malt både med oljemaling og akvareller. Men akryl ligger nok mitt hjerte nærmest. Akryl er vanntynnbar og tørker raskt. Så man kan jobbe raskt og slipper å vente i ukevis, slik som med oljemaling.

Jeg har planer om å male flere bilder ganske snart. Og da muligens mer konkret mer som det underste bildet av saksofonen som jeg malte for flere år siden.

I have painted a lot throught the years. But abstract paintings have I not painted som many of. In fact before these to, I have just painted just one abstract. This week I have painted another two. It was very exciting to paint in a abstract way. Since I like to paint figurative the best, it was really liberating to paint those.

In addition to these to I haven't painted anything the last year. I had nearly forgot how fun it is to paint. In the past I have painted with both oilpainting and watercolour in addition to acryl paint. But acryl are my favorite kind of paint. Acrylic are water-thinnable and quick drying. So you can work fast and don't have to wait for weeks for the paint to dry, like you have to with oil paint.

I have big plans of painting some more pictures wery soon. But then possibly more figurative motives, like the saxophone in the bottom photo.

9 kommentarer:

 1. Så flotte bilder. Likte spesielt godt det øverste.
  Jeg fikk litt utstyr til akrylmaing på lerret til fødselsdagen min, men det ligger fremdeles urørt i et skap. Nå fikk jeg ånden over meg når jeg så dette, men hvor tar jeg tid fra montro???

  SvarSlett
 2. Takk for det Wenche! Gøy å kunne inspirere! Det med tiden er verre. Men kanskje du plutselig får et par timer for deg selv en eller annen dag. Og da vet du hva du skal ta frem. :)

  SvarSlett
 3. Hei på deg!
  Ja disse bildene falt i smak.
  Kjempe stilige bilder
  Så flink du er :D.

  SvarSlett
 4. Hei på deg!
  Nydelige bilder.
  Hva er det du ikke kan? He he

  SvarSlett
 5. Takk for det Connie! Jeg kan fortelle deg noe jeg ikke er flink til! Nemlig å bake!... *lol*

  SvarSlett
 6. Så utrolig stilig det sax-bildet er!!! Jeg vet om en viss husbond som ville likt det!!! Han fikk nemlig sax i 4o-årsgave og har siden spilt både tidlig og sent (han hadde aldri spilt før).

  Kristin :)

  SvarSlett
 7. Ja da hadde det nok vært midt i blinken! Dette bildet malte jeg til min husbond til bursdagen hans for noen år siden. Han er nemlig stor jazzentusiast som elsker å høre på musikk spilt med sopransax.

  Våre husbonder er nokså enige om musikk da tipper jeg =)

  SvarSlett
 8. Det øverste bilde var stilig!
  Nydelige farger!

  SvarSlett
 9. Takk for det! Koselig at du synes det! =)

  SvarSlett

Takk for din kommentar. :D
Thank you for your comment. :D

Snart konfirmasjonstid - Soon confirmation time

Hei! Da er vi inne i den tiden på året der tanter, onkler, besteforeldre og foreldre drar fra butikk til butikk på jakten etter den re...