søndag 2. mai 2010

Spør Lissie: Økologisk make-up

Jeg fikk spørsmål om å skrive litt om økologisk make-up. Økologisk make-up er make-up som inneholder kun naturlige ingredienser og som er forarbeidet og produsert i overensstemmelse med strenge godkjennelsesprosedyrer innenfor dyrknings- og produksjonsmetoder. Inkludert forpakning. 

Et merke som jeg gjerne vil nevne er NVEY ECO en eksklusiv australsk makeup serie. Denne er sertifisert som økologisk og er en god serie for både private brukere og for make-up artister.

Øyenskygger
Talkumfri og fremstilt av økologiske ingredienser som kamille, majssilke og jojoba olie, og tilført antioxidanter som vitamin A, C & E som passer godt til alle hudtyper. Inkl. tørr og følsom hud.
 
Maskara
En  fyldig  mascara som er tilsatt vitamin B5 og urter for å styrke, blødgøre og bygge opp vippene så du får en fyldig og dramatisk effekt.
Foundation 
En kombinasjon av kamille, agurk og økologik ringblomst  gir en lindrende, fuktighetsgivende og aromatisk flytende foundation. Ekstrat god til tørr og/eller følsom hud.
Naturlige jordfargestoffer gir de forskjellige fargene.

De tilbyr og en kremvariant som heter Crème Deluxe Foundation. Den inneholder bl.a. jojobaolie og er fullt dekkende. Formulaen bløtgjør huden og inneholder antioxidantene vitamin A, C & E som beskytter huden mod frie radikaler. Naturlige jord.-fargestoffer gir de forskjellige fargene.
De har har i tillegg også eyelinere, dekkrem (kalt Erase hos dem), pudder, leppestifter, lippgloss, rouge og bronzer.

Klikk her for å få opp fargekart over produktene (pdf)

Disse produktene fås bl.a. kjøpt her hos Pureshop. Her finner du og masse andre flotte økologiske produkter for hud og hår.


BRA FOR DEG - BRA FOR NATUREN
Fordelene med økologisk make-up er at det er kun naturlige ingredienser som du da bruker på huden og produktene inneholder større konsentrasjon av essensielle pleiestoffer enn i tradisjonelle ingredienser. Dette gjelder vitaminer, anti-oksidanter, sporstoffer og essensielle økologiske elementer som aminosyrer og fettsyrer som hjelper å opprettholde hudens naturlige funksjoner. Og ikke minst; naturen blir skånet for skadelige, giftige og ikke-nedbrytbare eller vanskelig nedbrytelige syntetiske pesticider.

Andre merker av økologisk make-up som kjenner til er:
som forresten er ny i Norge  er Lush

Andre merker som jeg ikke vet helt om selges i Norge, men som kan bestilles via nettet er:
Josie Maran, Organic Wear, Plant Love og Alima Pure

4 kommentarer:

 1. The body shops produkter er langt i fra økologiske;)

  SvarSlett
 2. Anonym: Da har jeg sikkert fått feil info. Takk for at du sa ifra. Skal slette det fra lista. :)

  SvarSlett
 3. Hei! Har du hørt om den nye økologiske sminkeserien fra Terre d'Oc?

  SvarSlett
 4. Lise: Takk for spørsmålet! :) Jeg har svart i et innlegg som du finner her: http://lissiedesign.blogspot.com/2011/01/spr-lissie-kologisk-make-up-2.html

  SvarSlett

Takk for din kommentar. :D
Thank you for your comment. :D

Snart konfirmasjonstid - Soon confirmation time

Hei! Da er vi inne i den tiden på året der tanter, onkler, besteforeldre og foreldre drar fra butikk til butikk på jakten etter den re...