mandag 12. april 2010

Hva er - What is - Costume jewelry?
Jeg er sikker på mange av dere har hørt uttrykket Costume Jewelry. Men hva er egentlig Costume Jewelry? Direkte oversatt blir det kostymesmykker. Det høres jo ikke akkurat attraktivt ut.

Men attraktivt var det når disse smykkene oppstod på 1920-tallet. Folk hadde dårlig råd, det var nedgangstider og folk elsket derfor å pynte seg for å få opp stemningen. Men hvordan kjøpe smykker med lite penger? (bilde 1 og 2 viser vintage costyme jewelry smykker)

Løsningen var Costume Jewelry. Vistnok en idè som Coco Chanel kom med. Masseproduserte smykker, som gjerne så dyre ut men som var produsert av rimelige materialer som plast, uekte metaller m.m. og var så rimelig at man kunne unne seg et smykke til hvert antrekk (i allefall for de som hadde litt å rutte med).

Attraktivt er det og i dag. Jeg tenker da først og fremst på klokker med juksediamanter, og smykker og ørepynt med juksediamenter og jukseperler.
Og ikke minst er det like gøy i dag! Rimelige "juksesmykker" som er så rimelige at man ikke trenger å ta til takke med kun ett!

Spesielt India er et land der uttrykket costyme jewelry lever i beste velgående. Overdådige smykker som er ut som de er laget av gull og edelstener (bilde nr. 3) er egentlig laget av plast og farget messing/aluminium.

1 kommentar:

  1. Hei!! Takk for kommentar inne hos meg. I dag har jeg glasurbrent dyr og smykker, opp til 1260 grader. Ovnen kan ikke åpnes før i morgen...det er så spennende.
    Så fine smykker, jeg likte den grønne.
    Ha en fin uke.
    Lisbeth :-)

    SvarSlett

Takk for din kommentar. :D
Thank you for your comment. :D

Snart konfirmasjonstid - Soon confirmation time

Hei! Da er vi inne i den tiden på året der tanter, onkler, besteforeldre og foreldre drar fra butikk til butikk på jakten etter den re...