Pepperkaker
Skal du bake pepperkaker?
Her er en oppskrift som er favoritt hos oss.
Du trenger:
120 gr margarin ( som blir 1 1/2 dl smeltet )
1 1/2 dl mørk sirup
1 1/2 dl brunt sukker
1 1/2 dl fløte (som kan byttes ut med havrefløte om ønskelig)
1 egg
3 ts kanel
2 ts kardemomme
2 ts nellik
2 ts ingefær
1 ts natron
9-10 dl hvetemel
Slik gjør du
Dag 1. Ha sirupen, sukkeret, krydderet og fløten i en passende stor bolle. Tilsett den smeltede margaringen og hvetemelet med natronet. TIlsett egget og arbeid deigen til den blir jevn og glatt. Dekk med folie og la deigen stå kjølig til neste dag.
Dag 2. Kjevle deigen ut på et mele bakebord eller bakepapir. Til små kakemenn og -damer skal deigen være ganske tynn. Ca 3 mm. Til større pepperkaker må deigen kjevles noe tykkere.
Legg kakene på smurte plater eller på bakepapir. Stek kakene ved 180° c i 6-8 minutter. Avkjøl kakene på platen.
Copyright© 2001-2009 - Anne Lise Hestness
Gavekortvinneren i dag er Marianne Snellingen. Gratulerer!
****
Above is a recipe on norwegian gingersnaps.
If you want me to send you the recipe in english please write it in the comment field and be sure to have you mail adress in your profile. Then I will mail it to you :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for din kommentar. :D
Thank you for your comment. :D