tirsdag 16. desember 2008

Månedens fødselsstein - desember


Visste du at det finnes forskjellige lykkesteiner/fødselssteiner alt etter hvilken måned du er født? I desember er det Turkis, Tanzanite og blå Zirkon som er fødselssteinene.


TURKIS:
Turkis finnes bl.a. i USA, Kina, Afganistan og Australia. I følge indiansk tro skal denne stenen skal virke styrkende på den som bærer den og gjøre bæreren lykkelig og trygg. Turkis finnes i farger fra ganske lys grønn, via mørk grønn til knall blå. Jo blåere jo mer verdifull.

TANZANITE:
Tanzanite er ofte rødbrun i fargen. For å få frem den nydelige blålilla fargen blir steinen varmet opp til 600 grader celsius i en spesialovn. Steinen finnes i Tanzania. Og etter som jeg har forstått kun der.
BLÅ ZIRKON:
Blå zirkon lider under navnet og blir ofte forvekslet med Zirkonia som er menneskeskapt kunstig "diamant". Blå Zirkon kan man finne over alt i verden. Til og med i Norge. Nærmere bestemt i Arendal. Blå Zirkon er kjent for å bringe velstand, fremme ære og visdom til sin eier og gi styrke. Blå zirkon er blandt de edelstenene som er tyngst i forhold til størrelse.

Hvis du vil lese om flere stener eller kanskje lære å lage smykker kan du gå inn på smykkeprosjektsidene: http://lissies.gotdns.com/prosjekt/menyer/perleprosjekter.htm


2 kommentarer:

  1. Dette var interessant lesing om steiner!
    Det ligger noe på bloggen min til deg. Ikke mindre enn 3 awards jeg skl sende videre og da er du en av de utvalgte! :o)

    SvarSlett
  2. Oj! Så spennende! Tusen takk! :)

    SvarSlett

Takk for din kommentar. :D
Thank you for your comment. :D

Snart konfirmasjonstid - Soon confirmation time

Hei! Da er vi inne i den tiden på året der tanter, onkler, besteforeldre og foreldre drar fra butikk til butikk på jakten etter den re...